Tänään oli ihan mukiinmenevä päivä jahtihommissa, Riesalle saatiin sen eka saalis, isohko mäyrä n.10kg. Ellillekin saatiin mäyrä mamma joka painoin noin. 12kg.

Jahti päätettiin aloittaa kallio/kivikko rinteestä josta useampi mäyrä ollaan saatu vuosien saatossa.
Riesa (Ruohometsän Limppu) sai kunnian aloittaa. Riesa sai jotain hajua nenäänsä ja lähti seuraamaan jälkeä joten taas saatiin hiukan odotella sitä, sillä aikaa kaverini Ole huomasi jotta mäyrä kävi ulkona.
No hetkisen päästä Riesakin tuli reissultansa ja innolla meni kivikkoon ja ei kauaakaan kun haukku raikui ja mäyrä puhalteli koiralle. Riesa hiukan aikaa haukkui ja näytti missä mäyrä on ja tuli ulos, joten koira kiinni puuhun ja etsimään koloa mistä mäyrän saisi ammuttua melko helposti löytyi sopiva väli mistä sain annettua  mäyrälle viimeisen voitelun. No ei ollut kovin vaativa Riesan osuus tässä mäyrässä mutta tästä on hyvä jatkaa ja ihan ok suoritus vuotiaalle kolokoiran alulle.


Riesa tutkii saalistaan.

Ellin(Ruohometsän Ipana) mäyrä oli valinnut kortteerikseen laajan maaluolaston jossa on käytäviä satojametrejä, mutta melko helpolla saatiin mäyrä saaliiksi. Mäyrä erehtyi menemään käytävään jossa meillä oli kaksi vanhaa kaivuu kohtaa. Mäyrä stoppasi näiden "luukkujen" väliin josta aukaisin etummaisen ja otin Ellin pois ja sanoin kaverilleni jotta tulee passiin siihen aukaistuun kaivantoon ja menin mäyrän taakse kaivamaan toista kaivantoa auki ja juuri kun pääsin käytävään asti kuului pamaus mäyrä ei kestänyt vaan tuli  kopiksi kaverilleni.


Elli puistelee mäyräänsä.